Dark Light

SUPPORT

JEMI KETU PER JU!


Eshte e rendesishme per ne t’ju ofrojme asistence te klasit te pare…

Paraqisni ankesen tuaj me e-mail, ne rrjetet tona sociale FB/IG ose direkt ne numrat e telefonit. Specialisti yne i IT do te jete me ju shume shpejt duke ju asistuar. Kjo kursen kohe, para dhe nerva. Shume probleme zgjidhen shpejt dhe thjeshte. Koha qe pajisja nuk funksionon do te ulet ne minimum dhe do te jete serish funksionale.

Pergjigje e shpejte per problemet.

Ne rastin e ndonje problemi do te kujdesemi qe t’ju pergjigjemi sa me shpejte. Koha mesatare e pergjigjes eshte brenda disa minutave. Zgjidhja e problemit behet brenda dites. Per problematikat qe nuk mund te zgjidhen me telefon apo kontroll ne distance, do te kerkohet qe pajisja te vije ne dyqan per inspektim te metejshem.

Kush perfiton asistence dhe si ta kerkoni ate?

Support perfiton cdo klient qe ka blere nje pajisje apo produkt ne dyqanin tone. Afati i asistences eshte pa limit dhe ne cdo moment, brenda orarit tone te punes. Prioritet kane gjithmone klientet qe produktin e kane ende brenda periudhes se garancise.
Per te kerkuar asistence na kontakoni ne nje nga menyrat qe kemi vene ne dispozicion. Tregoni Emer Mbiemer me te cilin kene blere produktin, daten e blerjes dhe problemi qe shfaqet.
-NUK PERFITON ASISTENCE ASNJE PERSON QE NUK ESHTE KLIENT APO NUK KA BLERE NDONJEHER PRODUKT TE NE.
-NUK PERFITON ASISTENCE ASNJE PERSON QE NUK NA MUNDESON EMRIN E KONTRATES ME TE CILIN ESHTE BLERE PRODUKTI.

Avantazhet pasi keni blere te ne…

 Ekspert IT me eksperience ne dispozicion cdo dite 09:30-20:30.
 Shume probleme do t’jua zgjidhim nepermjet telefonit.
 Ju garantojme nje proces te shpejte ne zgjidhjen e problemit.
 Sherbime te shumta te lidhura me pjesen Software dhe Hardware.
Ne sherbimin tuaj cdo dite te javes pergjate gjithe vitit.

Orari per asistence teknike (09:30 – 20:30)

Keni nevoje per ta sjelle pajisjen ne dyqan?

Dyqani qendron i hapur cdo dite te javes 09:00-21:00

Orari per servisin:

E Hene – E Diele (09:00 – 21:00)