Dark Light

RMA

KTHIMET E PRODUKETVE:

Duke qene se kemi nje varitet te larte produktesh dhe me garancine perkatese nuk do te keni nevoje per ta kthyer produktin per problemet me garancine. Produkti do te riparohet dhe nese eshte riparimi eshte i pamundur do te behet zvendesimi i tij me nje tjeter te njejte ose te ngjashem. Gjithashtu, ofrojme nje mundesi kthimi kur produkti brenda 3 diteve nga blerja paraqet probleme qe mbulohen nga garancia dhe shikohet e arsyeshme nga ana jone kthimi i produktit dhe kthimi i pageses.
Perpara se te blini nje produkt te ne, jemi ne dispozicionin tuaj per cdo pyetje, kerkese apo informacion shtese qe kerkoni. Dy nga politikat tona me te forta jane: Transparenca dhe Besueshmeria.
Duke marr shkas nga eksperienca te meparshme:
-Perjashtohen kategorikisht nga mundesia per kthim (dhe brenda 3 diteve) arsyet si: Nuk me pelqen, Nuk ishte sic e mendoja, Nuk me pershtatet me punen time, Nuk e luan lojen sic e dua une dhe arsye te tjera te ngjashme.
– Prodouktet që meren të reja në kuti dhe kthehen pa ambalazhin origjinal dhe/ose jo në të njëjtën gjendje nuk pranohen për kthim.


NDERRIMET E PRODUKTEVE:

Per produktet e blera ne dyqanin tone ekziston mundesia e nderrimit me nje produkt tjeter neqofte se nuk ju pelqen apo apo ndonje arsye tjeter. Rastet shqyrtohen individualisht dhe vleresohet a eshte e mundur kthimi. Nderrimet behet vetem brenda nje afati te caktuar pjer 5ditesh dhe jo me vone sesa 5dite nga momenti i blerjes apo nga momenti i marjes ne dorezim.

Si kthehet nje produkt: Produktin te cilin e keni blere duhet te na e dergoni mbrapsht ne dyqanin tone, ne gjendjen origjinale ne te cilen e keni mare. Per produktet e perdorura mjafton te jet ne te njejten gjendje dhe aksesoret nqs ka(aksesoret e rinj ne kuti duhet te kene ambalazhin origjinal). Per produktet e reja duhet patjeter ambalazhi origjinal i produktit dhe te mos jete i demtuar ose i perdorur me teper se 3 dite. Ne rast se ambalazhi mungon do te kete tarife 20% -50% te vleres qe do te mbahet. Ne rast se produkti i ri duket i konsumuar nuk mund te nderrohet. Kosto e transportit nuk mbulohet ne asnje menyre apo rast nga LV4Tech.
Ne rast se ju keni bere pagesen/porosine online ose me poste:
1-Duhet te dergoni produktin perseri ne adresen tone:
” LV4Tech Computers
Rruga Kont Lopold Bertold, P2 SH1 A4,
Tirane, 1060″

2-Duhet te prisni disa dite qe produkti te vije dhe te kontrollohet per gjendjen e tij,
3-Nderkohe mund te zgjidhni nje produkt tjeter ne web, FB ose IG.
4-Do t’ju dergohet produkti tjeter ne adresen qe deshironi duke llogaritur vleren e re +/- sebashku me kostot e transporitit. Ne rast se vlera e re eshte me teper mund ta kryeni pagesen online/poste. Ne rast se vlera e re esht me pak ateher do t’ju rimbursojme pagesen ne banken tuaj ose ne nje menyre tjeter te rene dakort paraprakisht.
Nuk bejme asnje rimbursim te plote dhe ne rastet kur produkti kthehet.(pasi afati prej 5 ditesh ka kaluar)
Nuk bejme rimbursim te pjesshem dhe nuk mund te kerkoni te rimbursojme apo te dergojme produktin tjeter perpara se produkti meparshem te vije ne adresen tone.

GARANCIA E PRODUKTEVE

Cdo produkt qe do te blini te ne do te kete garancine dhe kushtet perkatese cfare mbulon ose jo. Ofrojme 2 kategori garancie: Standart dhe Extended. 95% e produkteve tona shoqerohen me 12 Muaj Garanci. Perjashtohen nga garancia disa produkte, kategoria “Aksesore” ose produkte me vlere shume te vogel. Jeni te lutur te pyesni perpara se te blini dhe do te jemi te gatshem t’ju pergjigjemi.

Garancia STANDART mbulon cdo problem nga mosfunksionimi i tij i rregullt sipas specifikva te prodhuesit (cdo problem fabrikimi) duke perjashtuar disa pika qe do ti gjeni te listuara me poshte.

Garancia STANDART nuk mbulon:(shkeputur nga fleta shoqeruese e garancise qe leshojme)
(a)Kontrollet periodike, viruset; (b)Dëmtimet e sistemit te operimit; (c)Pjesët që konsumohen me kalimin e kohës; (d)Dëme të shkaktuara nga mosrespektimi i instruksioneve për instalimin/përdorimin e produktit, keqpërdorimi i kapaciteteve te tij; (e)Përdorimi në kushte të pa përshtatshme (lagështire, interferenca etj..); (f)Dëme që mund t’i shkaktohen blerësit apo palëve të treta nga mosfunksionimi, dhe kur ky mosfunksionim mbulohet nga garancia; (g)Dëmtimi i plote/i pjesshëm (fshirja, dëmtimi, humbja) e programeve apo informacioneve për shkak të defektit të produktit dhe kur ky defekt mbulohet nga garancia; (h)Bateria e Laptopit/Tabletit/Telefonit/UPS apo Ekrani i Laptopit/Tabletit/Telefonit (thyerja, vija); (i)Dëmtime të shkaktuara nga ajrosja e paket apo e gabuar, tej-nxehja dhe çdo lloj dëmtimi fizik; (j)Dëmtime të shkaktuara nga puna në tension jashtë kufijve/mbi tension elektrik edhe kur produktet janë të mbrojtura me sistem sigurie kundër luhatjeve; (k)Dëmtime të pjesëve periferike (kabuj, tastiera,mouse, porta usb etj..); (j)Dëmtime të pjesëve te brendshme nga djegia, si HDD, RAM, CPU, MBO, GPU përveç rasteve kur dëmi është problem fabrike; (l)Produkte që pullën e garancisë/serialin e kanë të hequr, te fshire ose te dëmtuar; (m)Produkte që kanë pësuar ndërhyrje software dhe hardware nga persona të pa autorizuar nga LV4Tech; (n)Problemet që lidhen me PSU “bllokun e ushqimit”; (o)Djegiet e dukshme ose jo nga tensioni apo qarqet e shkurtra në Cold dhe Hot zone.

GARANCIA EXTENDED mbulon nje game me te gjere problematikash dhe shoqerohet me nje % tarife shtese ne varesi te produktit, gjendjes dhe vleres si dhe kohezgjatjen e saj. Perpilohet ne varesi te situates.


Ne qoftese deshironi te dergoni ankesen tuaj apo kerkoni assistence mund te plotesoni formen me poshte dhe do t’ju kontaktojme shume shpejt.

    Perditesuar per here te fundit: 05/10/2021
    Duke qene se tregu i karta grafike eshte bere shum dinamik, stocku qe kemi ne dyqan eshte i limituar. LV4Tech mund te siguroje cdo model qe interesoheni me porosi ne nje kohe shume te shkurter. Nese jeni te interesuar mund te na lini emailin tuaj (dergo email ne [email protected] me text GPU Notification) dhe do te njoftoheni cdo dite per modelin,sasine dhe cmimin. .
    +